Beauty Marketing

Μάρκετινγκ Αισθητικής: Βρες εύκολα νέους πελάτες!

beauty marketing

Είτε είστε ένας μεγάλος έμπορος καλλυντικών σε αναζήτηση για ένα νέο κοινό ή ένα πρωτοποριακό brand περιποίησης μαλλιών ή νυχιών που μόλις εισέρχεται στην αγορά, το Μάρκετινγκ Αισθητικής θα σας βοηθήσει στην πορεία σας προς την επιτυχία!

Εδώ και ένα χρόνο οι επιχειρήσεις ομορφιάς επλήγησαν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που έφερε ο COVID-19. Στην προσπάθειά μας να βρούμε άμεσες και απτές λύσεις για κάθε είδους επιχείρηση, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία σύντομη λίστα με 4 tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το πελατολόγιό σας από την πρώτη κιόλας μέρα! Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πως θα βρείτε εύκολα και γρήγορα το δυνητικό σας κοινό με τα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ για επιχειρήσεις ομορφιάς.

Tip 1: Αξιοποιήστε το Local SEO!

Το δυνητικό σας κοινό σας ψάχνει στη Google και εσείς ακόμα δεν είστε εκεί;
Φτιάξτε το εταιρικό σας προφίλ στο Google My Business και δείτε πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει να χτυπά το τηλέφωνο! Α, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως είναι δωρεάν!
Ταυτόχρονα, με τη χρήση τεχνικών SEO μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας ώστε να σας εμφανίζει ψηλά στην κατάταξη της Google όταν σας αναζητά ένας τοπικός πελάτης. Η πιο αποτελεσματική τεχνική αφορά το on-site SEO με το οποίο ρυθμίζεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας όπως οι τίτλοι, οι περιγραφές, οι λέξεις-κλειδιά, τα links και η ταχύτητα φόρτωσης του site. Όσο πιο χαμηλή η ταχύτητα φόρτωσης τόσο το καλύτερο!

Tip 2: Ανανεώστε την εταιρική σας ιστοσελίδα!

H δημιουργία ενός site δεν είναι μία απλή διαδικασία, αλλά ένα δημιουργικό ταξίδι!
Οι ιστοσελίδες πλέον οφείλουν να λειτουργούν άψογα σε όλες τις συσκευές και να έχουν το καλύτερο δυνατό flow για την ομαλή διάδραση με τον πελάτη. Επιλέξτε σωστά τα εταιρικά σας χρώματα και δώστε έμφαση στην εμπειρία του πελάτη κατά την “επίσκεψή” του στην ιστοσελίδα σας για να μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις! Μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε και σύστημα για online ραντεβού ώστε να ελαφρύνει ο φόρτος εργασίας σας. Έπειτα, ένα blog είναι το κατάλληλο μέσο ανάδειξης της τεχνογνωσίας σας πάνω στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείστε!

Tip 3: Εδραιώστε την παρουσία σας στο Instagram!

Το κοινό, πλέον, έχει ανεβάσει πολύ τα standards του. Για αυτό και εσείς οφείλετε να έχετε τακτική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Instagram! Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο σας δίνει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να προσεγγίσετε με ευκολία νέους πελάτες για την επιχείρησή σας! Αξιοποιήστε τα νέα trends, όπως η ζωντανή μετάδοση περιεχομένου και δημιουργήστε μία άμεση σύνδεση με το υπάρχων κοινό και το δυνητικό σας κοινό. Αυτή η μέθοδος κοινής χρήσης κάνει τους χρήστες να αισθάνονται ότι έχουν πρόσβαση στο backstage της εταιρείας σας, καθώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα με το βίντεο μέσω της λειτουργίας των live comments!
Πάρτε ιδέες από άλλα μεγαλύτερα brands και χτίστε σιγά σιγά το δικό σας ύφος. Προσοχή! Αν ξεκινήσετε με copy-paste, θα παραμείνετε στο νου των καταναλωτών ως το brand που αντιγράφει τον ανταγωνιστή! Διαφοροποιηθείτε και θα δείτε αποτελέσματα!

Tip 4: Τρέξτε δημιουργικές διαφημιστικές καμπάνιες!

Πλέον, μπορείτε να βρείτε εύκολα όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τις προωθητικές σας ενέργειες! Το μόνο που λείπει είναι μία καλή στρατηγική! Δημιουργήστε online events και καλέστε Influencers να στηρίξουν τις καμπάνιες σας! Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες Influencers που ξεχωρίζουν για το μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί φανατικά, ταυτίζεται με τις απόψεις τους και ακολουθεί τις συμβουλές τους. Επιλέξτε τον κατάλληλο Influencer για να μεταδώσει το μήνυμα του brand σας με το δικό του μοναδικό τρόπο! Έτσι θα έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στους δυνητικούς σας πελάτες!

Θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και δεν γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε; Η Istopixida.gr προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε επιχείρηση! Επικοινωνήστε μαζί μας και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε όλες τις δυνατότητες του digital marketing!