Heath Marketing

Ιατρικό Μάρκετινγκ: 4 Tips για να αναπτύξεις σωστά το brand σου ως Ιατρός!

Health Marketing

Εσείς γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το επαγγελματικό branding και το σωστό μάρκετινγκ στις ιατρικές υπηρεσίες; Με τον όρο Ιατρικό Μάρκετινγκ, όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, αναφερόμαστε σε όλα εκείνα τα εργαλεία που βοηθούν στην ανάδειξη ενός παρόχου υγείας και την προώθησή του στον ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου!

Σε μία εποχή όπου οι πολλαπλές κρίσεις ταλανίζουν την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη έρχεται να βοηθήσει την κατάσταση και να διευκολύνει τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των Ιατρών, οι οποίοι στην εποχή του Sars-Cov-2 αποτελούν την αξιότερη πηγή έμπνευσης, αλλά και την ασπίδα προστασίας για όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους, η τεχνολογία αποτελεί κομμάτι της πλέον αναβαθμισμένης δουλειάς τους.

Έτσι, ο κόσμος της υγειονομικής περίθαλψης έγινε αρκετά ανταγωνιστικός και καθώς ο τοπικός ανταγωνισμός μεγαλώνει και τα μεγάλα νοσοκομειακά συστήματα μπαίνουν στο μιξ, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεχωρίζετε και να προωθείτε τις ιατρικές σας υπηρεσίες. Για αυτό, το Ιατρικό Μάρκετινγκ σας επιτρέπει να αυξήσετε την προβολή σας από τους ανταγωνιστές σας σε τοπικές μηχανές αναζήτησης και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Παρακάτω θα βρείτε 4 λύσεις επικοινωνίας του διαδικτύου μπορούν να προσφέρουν επιπρόσθετη αξία στις ιατρικές σας υπηρεσίες. Συνεχίστε την ανάγνωση για μερικά tips!

Tip 1: Ενισχύστε τη διαδικτυακή σας εικόνα!

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το θέσουμε: οι πάροχοι υγείας έχουν έτοιμη τη δουλειά τους για το 2021. Παρόλο που η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο για το έργο ενός ιατρού, ο COVID-19 δημιούργησε τεράστια αβεβαιότητα, οικονομική και πολιτική αστάθεια. Τοπικά, εθνικά, αλλά και παγκόσμια, η υγειονομική περίθαλψη είναι στην κορυφή του νου των πολιτών, ωστόσο έχει ανατραπεί πλήρως.
Για να παραμείνουν, λοιπόν, ανταγωνιστικοί, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προσαρμοστούν και να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα του επαγγελματικού τους brand!

Ξεκινήστε με καινούργια, πιο αντιπροσωπευτικά εταιρικά χρώματα και ένα φρέσκο και μοντέρνο λογότυπο! Παράλληλα, η χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε για τον σχεδιασμό της εταιρικής σας ταυτότητας επηρεάζει άμεσα τις συνειρμικές σκέψεις που θα δημιουργούνται στο νου των πελατών όταν θα βλέπουν το brand σας. Μην ξεχνάτε πως η εταιρική ταυτότητα είναι ο καθρέφτης του brand προς τους ασθενείς σας, για αυτό η κάθε λεπτομέρεια μετράει ώστε να μένει το κοινό με τις καλύτερες εντυπώσεις! Τέλος, συνδέστε τις βασικές αξίες σας ως Ιατρός με το σωστό μήνυμα και tone of voice για να τραβήξετε την προσοχή των δυνητικών, αλλά και υφιστάμενων ασθενών!

Tip 2: Φτιάξε μια δυναμική και κομψή ιστοσελίδα!

Ο ιστότοπος ενός γιατρού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ιατρικού μάρκετινγκ που μπορεί να αναπτύξει! Η εξαιρετική σχεδίαση ιατρικών ιστότοπων και η εύκολη πρόσβασή τους από κινητά χαρίζουν μία ομαλή και ξεχωριστή εμπειρία χρήστη και παρέχει σαφή και άμεση αξία από τη στιγμή που ένας ασθενής εισέρχεται στον ιστότοπό σας. Μπορεί να μην είστε έμπορος, αλλά οι υπηρεσίες που παρέχετε αφορούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού!

Φροντίστε, λοιπόν, η ιστοσελίδα σας να εμπεριέχει συστήματα κρατήσεων για ραντεβού και online chat για άμεση επικοινωνία με τους ασθενείς σας, προσφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες σας! Έπειτα, μπορείτε να αναδείξετε όλες τις αξιολογήσεις σας με όμορφα και κομψά σχέδια στον ιατρικό ιστότοπό σας, αλλά και να ενημερώνετε το κοινό για τυχόν αλλαγές στα εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Εξηγώντας ποιοι είστε και τι παρέχετε και προσφέροντας, συνάμα, έγκυρο και έγκαιρο περιεχόμενο με δημοσιεύσεις στο blog της ιατρικής σας ιστοσελίδας, δίνετε την ευκαιρία στους δυνητικούς πελάτες σας να αναγνωρίσουν τη δουλειά και τους κόπους σας, ενώ χτίζετε, έτσι, μία σχέση εμπιστοσύνης με το υπάρχων κοινό σας.

Tip 3: Εδραιωθείτε στα Social Media!

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν πάνω από έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτό, ήρθε η ώρα να διαλέξετε τα κατάλληλα Social Media που θα πλαισιώσουν το επαγγελματικό brand σας. Μην ξεχνάτε πως οι ασθενείς σας είναι πρώτα από όλα καθημερινοί άνθρωποι με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά μέσα, για αυτό και εσείς πρέπει να τους προσεγγίσετε στο “χώρο” που περνάνε την περισσότερη ώρα της ημέρας τους! Παράλληλα, τα δωρεάν επαγγελματικά εργαλεία που προσφέρουν τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε σε βάθος την προώθηση του περιεχομένου σας στα Social Media.

Tip 4: Αναπτύξτε Ολοκληρωμένη Στρατηγική Μάρκετινγκ!

Τα νέα δεδομένα έχουν καταστήσει την πληρωμένη ψηφιακή προώθηση έναν ισχυρό τρόπο σύνδεσης με τους δυνητικούς πελάτες σας, ανεξάρτητα από τον τύπο του ασθενούς που αναζητάτε. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές για να επιλέξετε από το Google Ads, τις διαφημίσεις προβολής, τις διαφημίσεις Youtube, τις διαφημίσεις Facebook, τις διαφημίσεις Instagram, τις διαφημίσεις μέσω προγραμματισμού και τις εγγενείς διαφημίσεις, θα πρέπει να αναπτύξετε το σωστό μείγμα για να φτάσετε στον ιδανικό σας ασθενή. Η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ψηφιακών διαφημίσεων ως μέρος του ιατρικού μάρκετινγκ ξεκινά με εξαιρετικό σχεδιασμό και σωστή στόχευση του κοινού που σας ενδιαφέρει.

Θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα του ιατρικού brand σας και δεν γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε; Η Istopixida.gr προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για γιατρούς και παρόχους υγείας! Επικοινωνήστε μαζί μας και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε όλες τις δυνατότητες του digital marketing!